open-navfaktor-logo
search
Silovanje u Semizovcu
Udruženje Sarajevo-taxi: Sramni čin nije počinio član ovog udruženja
Udruženje Sarajevo-taxi oglasilo se danas saopćenjem za javnost u kojem navodi da osoba, koja se sumnjiči za "sramni čin silovanja djevojke u Semizovcu", nije član ovog udruženja.
19.04.2021. u 16:25
get url
text

- U vezi s medijskim napisima koji su se pojavili 18. i 19. aprila, a koji u većini slučajeva glase: sarajevski taksista silovao djevojku, dužni smo obavijestiti javnost da novinarski članci, da li namjerno ili ne, na sve taksi kompanije koje pružaju usluge prijevoza na ovaj način stavljaju etiketu silovatelja i kriminalaca, te im nanose nesagledive štetne posljedice u poslovanju, iako je podatak o kojoj je kompaniji riječ, bilo vrlo lako provjeriti i dobiti informaciju - navodi se u saopćenju.

VEZANI TEKST - Uhapšen taksista nakon prijave da je u Semizovcu silovao djevojku

Istovremeno, mole i apeluju na sve medije i novinare da sve informacije o vozačima u KS dobijaju na pravoj adresi - Ministarstvu saobraćaja KS, a nadležne institucije da u ovakvim slučajevima objave puno ime i prezime počinioca krivičnih djela, kao i podatke kompanije pod čijim okriljem vozač pruža usluga taksi prijevoza.

- Suprotnim postupanjem od navedenog mi kao legalni taksi prijevoznici od jučer se nalazimo pod velikim pritiscima kako građana i građanki KS, tako i medija, te smo dužni uputiti pismeni demant i javnost upoznati sa podatkom da ovaj sramni čin nije počinio vozač pod okriljem firme Sarajevo-taxi - navodi se, između ostalog, u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.