Utorak, 11.08.2020.
h

"Udruženje rođaka” pred gostovanje u Sarajevu: Nastup u kultnoj Slogi za nas ima posebnu težinu

"Udruženje rođaka”, neobični bend koji čine Mili i Sanjin Oručević, Elvis Medić, Igor Dunđerović, Daniel Lazar, Almir Mešković i Dženo Mujić, a koji dolazi iz Norveške, svoj novi album "Kafana Hollywood" predstavili su najprije Mostarcima, koji su iz kluba Black Dog Pub nakon nastupa harizmatičnih muzičara otišli puni pozitivnih utisaka.     

- Koncert u Mostaru je prošao fantastično. Gosti na sceni su nam bili Mustafa Šantić, Orhan Maslo, Đeno Mujić, koji je ujedno i producent našeg albuma "Kafana Hollywood". On je debitantska ploča benda "Udruženje Rođaka", a mi sviramo zabavnu muziku, poručuju iz benda.

Njihova mini turneja po BiH nastavlja se večeras u Sarajevu gdje će svirati u kultnom klubu Cinemas Sloga. 

- Došli smo u Sarajevo sa milion hercova koncentrisane frekvencije.  Ja sam rođen u Sarajevu i već deset godina sviram na sceni, a tek sada ću prvi put nastupati u prijestonici BiH. Imamo pozitivnu tremu pred nastup u Sarajevu, jer publika ovdje zna šta je dobra muzika. Sarajevo je bilo i ostalo muzički centar regiona, tako da nastup u kultnoj Slogi za nas ima posebnu težinu. Radujemo se ovom koncertu i jedva čekamo, kaže Igor Dunđerović.

Nakon Sarajeva 3. marta njihova naredna destinacija bit će Tuzla i svirka u Nardi Pubu. 

Zbog njihove muzike i interpretacije, muzički kritičari “Udruženje rođaka”ocijenili su kao jedan od neponovljivih i trenutno najboljih bendova na sceni. Razlog za to je zasigurno i pjesma "Nermina", moderna verzija Šantićeve "Emine", koja je pored pjesme "Kafana Hollywood" pobrala sve simpatije publike širom Bosne i Hercegovine, ali i regiona i na taj način plasirala “Udruženje rođaka” na domaće muzičko nebo. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh