open-navfaktor-logo
search
Humanost na djelu
Udruženje fudbalskih sudija i instruktora KS: Dječijem SOS selu donirali lopte
Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo doniralo je SOS dječijem selu sportske lopte (10 fudbalskih, 5 košarkaških, 3 rukometne, 2 odbojkaške) kao i rekete za badminton.
29.12.2020. u 14:41
get url
text

U saradnji sa rukovodstvom SOS dječijeg sela i na osnovu iskazane potrebe za sportskim rekvizitima, odlučeno je da se na ovaj način obraduju korisnici SOS dječijeg sela, da bi se bez prepreka još više mogli fokusirati na sportske aktivnosti.

Donaciju su ispred Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo uručili predsjednik UO Ibrahim Hasanbegović, potpredsjednik UO Elmir Pilav, kao i naše međunarodne sudije Irfan Peljto i Haris Kaljanac.

- Naše Udruženje će i u budućnosti nastaviti saradnju sa SOS Dječijim selom - poručili su iz Udruženja.

Također, pored ove donacije članovi Udruženja su učestvovali i u humanitarnoj akciji za liječenje Antee Tabak kćerke našeg kolege Drage Tabaka, gdje su prikupljena novčana sredstva koja su predata kolegi Tabaku, a malenoj Antei poželjeli su da što prije ozdravi.

Članovi Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo su tako još jednom pokazali humanost i spremnost da pomažu drugima što će i u budućnosti nastaviti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.