open-navfaktor-logo
search
Humanitarna akcija
Udruženje evropskih Turaka uručilo pomoć za migrante u kampu Lipa
Udruženje evropskih Turaka u saradnji sa Crvenim polumjesecom Turske uručilo je pomoć migrantima koji se nalaze na lokalitetu devastiranog kampa kod Bihaća.
15.01.2021. u 08:38
get url
text

Pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica u nekadašnji kamp Lipa, gdje se nalazi oko hiljadu migranata, dovezli su predstavnici udruženja i Crvenog polumjeseca.

Član upravnog odbora Udruženja evropskih Turaka Kadir Apaydin je u izjavi za AA kazao da su pokrenuli akciju uz pomoć Crvenog polumjeseca Turske kako bi pružili pomoć migrantima u Bosni i Hercegovini.

- U okviru akcije koju smo pokrenuli prikupili smo pomoć u iznosu od 12 hiljada eura iz različitih dijelova Evrope - rekao je Apaydin.

On je istakao da su posjetili BiH kako bi lično uručili pomoć migrantima te je dodao da se migranti nalaze u veoma teškoj situaciji.

- Neki na nogama nemaju obuće. Primjetili smo da su svi smršali zbog nedostatka hrane - kazao je Apaydin.

Napomenuo je da su migrantima potrebni topli obroci te je dodao da će Udruženje evropskih Turaka nastaviti provoditi akcije prikupljanja pomoći.

- Namirnice smo prikupili na osnovu liste koju su nam dostavili predstavnici Crvenog polumjeseca. Prikupili smo pomoć u veoma kratkom roku zahvaljujući Turcima koji žive u Evropi - zaključio je Apaydin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.