Naime, iz Udruženja su podsjetili kako su 28. aprila ove godine ministar Hadžiahmetović i direktor KJKP Park, Adis Bešlić, uz prisustvo premijera Forte, potpisali Sporazum o realizaciji Projekta ozelenjavanja Kantona Sarajevo u vrijednosti od 200.000 KM.

- Realizacija je tempirana tako da se okonča taman uoči izbora, uz prigodne foto-sesije i temeljitu samopromociju na društvenim mrežama za svaku etapu. Fotografisanjem je i lansirana kampanja, pobrojani su brižljivo uslikani kako u parku na uglu ulica Antuna Hangija i Dajanli Ibrahim-bega sade nekoliko stabala – ističu iz Eko akcije i dodaju:

- Skoro sva ta stabla sada su suha i mrtva. Kao i mnoga druga koja su u sklopu istog predizbornog projekta posađena drugdje u gradu, s tim što je tek početak sušnog dijela godine.

Oni pojašnjavaju da se drveće osušilo jer kampanja sadnje drveća nije počela u vrijeme kada se drveće inače sadi, u kasnu jesen ili rano proljeće, "već u vrijeme kada polako kreće predizborna kampanja".

- Čak i kada se drveće zasadi na vrijeme, potrebno ga je tokom prvih par godina tokom sušnog perioda dodatno zalijevati, što se nije desilo. Važnije je bilo potrošiti novce za predizbornu kampanju nego Parku kupiti opremu za navodnjavanje – kažu iz Udruženja.

Na ovom primjeru se, dodaju iz Udruženja, po ko zna koji put pokazalo da su nam političari najveća opasnost ne samo po ljude nego i cijeli živi svijet.

 

 

SARAJEVO: UBIJANJE DRVEĆA U PREDIZBORNE SVRHE 28. aprila ove godine ministar komunalne privrede, infrastrukture,...

Posted by Eko Akcija on Thursday, July 7, 2022