open-navfaktor-logo
search
Najavljeno za ponedjeljak
Udruženja predaju krivičnu prijavu zbog obilježavanja 9. januara, idu i Forti i Schmidtu
Predstavnici boračkih udruženja i udruženja civilnog društva u ponedjeljak će predati krivičnu prijavu zbog nepoštivanja odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, narušavanja i podrivanja ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine te zbog protuzakonitog organiziranja provokativne militarističke parade i promoviranja retorike podjela i mržnje od strane aktuelnih autoriteta bosanskohercegovačkog entiteta RS.
07.01.2023. u 15:00
get url
text
Proba defilea

Ovo je saopćeno danas iz Udruženja "Žene borci 1992-1995" Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKST - MUP KS se oglasio o najavljenom obilježavanju 9. januara u Lukavici i pozivu boračkih udruženja

- Obilježavanje dana manjeg Bosanskohercegovačkog entiteta Rs predstavlja slavljenje osuđenih ratnih zločinaca i njihovih zločina, a posebno nedopustivo veličanje ratnog zločina genocida, što nedvojbeno predstavlja kršenje odredaba krivičnog Zakona Bosne i Hercegovine - navedeno je u saopćenju.

Najavili su da će krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine predati njeni potpisnici i autori u ponedjeljak u 10.30 sati, a u 12.01 sati će je predati, kako su naveli, onima koji su mogli učiniti više, a nisu, odnosno premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti i visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu.

Za ponedjeljak, 9. januara, povodom obilježavanja neustavnog dana RS-a, najavljen je defile organizacionih jedinica MUP-a RS-a u Lukavici uz druge svečanosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.