open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Udovica u šoku: Policajac tokom uviđaja opljačkao pokojnika
Nekoliko dana nakon što je ostala bez supruga, žena je primijetila da među suprugovim stvarima nedostaju službeni mobitel i ručni sat
04.07.2019. u 09:09
get url
text

Četrdesettrogodišnji policajac je prilikom službenog uviđaja u Crikvenici u Hrvatskoj ukrao nekoliko predmeta u vrijednosti od oko 2.500 kuna (oko 640 KM).

Naime, policajac je stigao na uviđaj te opljačkao muškarca (46) koji je poginuo tokom radova na vikendici u Triblju. Nakon što je policija dovršila istragu nad svojim kolegom, osumnjičeni policajac prijavljen je nadležnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa, te će biti udaljen iz službe.

Krađu je primijetila žena (44) pokojnika. Nekoliko dana nakon što je ostala bez supruga primijetila je da među suprugovim stvarima nedostaju službeni mobitel i ručni sat, piše Večernji List. A, onda je doživjela novi šok kada je saznala da joj je supruga opljačkao policajac koji je bio na uviđaju.

– Povrijeđena sam, ali se ne mislim dalje motati po sudovima. Želim samo da kao porodica dobijemo nazad te stvari i ništa više. Malo je tužno da čovjeka, i to mrtvog, opljačka službena osoba kojoj bismo trebali vjerovati. Znam da nisu svi takvi jer su upravo policajci otkrili ko je to učinio – rekla je udovica.

Dodala je kako su stvari pronađene, ali mi još nisu vraćene.

- Nije to neka vrijednost, ali su uspomene. Zaboljelo me je i što po medijima, koji su prenijeli događaj, nije nigdje napisano da je opljačkan mrtav čovjek. To je najtužnije - ispričala je žena za Večernji List.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.