open-navfaktor-logo
search
"Mig iz Hrvatske"
Udarac za Zrinjski: Jakirović preuzima Dinamo, već traži saradnike?
Fudbaleri mostarskog Zrinjskog ove zime mogli bi ostati bez trenera. Bar tako tvrde hrvatski mediji.
13.12.2021. u 08:39
get url
text

Kako pišu Sportske novosti, proteklih dana zagrebačkim fudbalskim krugovima prostrujala je priča kako je Sergej Jakirović glavni kandidat za Dinamovu klupu na proljeće.

On i Zoran Zekić posljednjih su se dana spominjali kao dvojac najozbiljnijih nasljednika Željka Kopića kad i ako on na zimskoj pazi prestane biti v. d. i vrati se na staru funkciju šefa škole.

No, Jakirović posljednjih dana očito bolje kotira, a da je i sam dobio neki mig da se pripremi za mogući dolazak potvrđuju i informacije da je već počeo tražiti saradnika ili više njih za stručni štab u Dinamu.

Prvo izbor bio mu je Kristijan Polovanec, bivši Dinamov lijevi bek, koji slovi za talentiranog stručnjaka, a trenutno je član štaba Jerka Leke u drugoligašu Jarunu. No, Polovanec je, navodno, Jakirovićevu ponudu odbio jer bi nakon odlaska Branka Karačića trebao već početkom nove sedmice samostalno preuzeti klupu drugoligaša Sesveta.

- Ono što zasad još ne znamo i ne možemo 100 posto tvrditi jest znači li sve to da će Jakirović sigurno biti novi Dinamov trener u nastavku sezonu ili je samo "dobio mig" da se pripremi ako do smjene na klupi uopće dođe, pa su u pitanju tek preliminarni razgovori s potencijalnim saradnicima. Jer, kao što smo napisali neki dan, Željku Kopiću skočile su akcije nakon pobjede nad West Hamom, ako Dinamo završi polusezonu uspješno kako se očekuje, tada bi on mogao postati prvi izbor - pišu SN.

Jakirović je napravio sjajan posao sa Zrinjskim u PLBiH i suvereno je osvojio jesenju titulu, te je prvom pratiocu Tuzla Cityju, nakon 19 kola pobjegao 12 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.