open-navfaktor-logo
search
Teža povreda
Udarac za FK Sarajevo: Mirko Oremuš propušta Evropsku ligu i pet mečeva PLBiH!?
Upitno je da li će biti spreman i za gradski derbi protiv Željezničara koji se igra 31. augusta na Grbavici
24.07.2019. u 11:44
get url
text

Mirko Oremuš, sjajni veznjak koji je ovog ljeta pojačao FK Sarajevo, propustit će predstojeća dva meča u 3. kolu kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu, koje će Bordo tim igrati 8. i 15. augusta protiv poraženog iz dvomeča BATE Borisov - Rosenborg.

Uz to, Oremuš će propustiti i premijerligaške utakmice koje će aktuelni osvajač duple krune odigrati protiv Čelika, Slobode, Širokog Brijega, Radnika, te vjerovatno i Veleža (24. august). Upitno je da li će biti spreman i za gradski derbi protiv Željezničara koji se igra 31. augusta na Grbavici. 

Kako saznaje Faktor iskusni veznjak zbog problema sa jednom kosti potkoljenice pauzirat će najmanje mjesec, a tačna dijagnoza znat će se nakon današnjeg dodatnog pregleda, nakon čega bi se trebao i službeno očitovati klub.

Sigurno je da će to biti hendikep za stručni štab FK Sarajevo, s obzirom na to da je hrvatski internacionalac u duelima Lige prvaka protiv Celtica potvrdio da se radi o sjajnom igraču.

Inače, trener Husref Musemić u derbiju prvog kola protiv Zrinjskog (1:0) nije mogao računati na veliki broj prvotimaca, a van stroja su, osim Oremuša, bili i Amar Rahmanović, Dušan Hodžić, Amer Dupovac, Bojan Letić, Miloš Stanojević i Selmir Pidro. Uprkos njihovim izostancima Bordo tim je potvrdio snagu i protiv Mostaraca slavio pobjedu rezultatom 1:0 (strijelac Benjamin Tatar).

Neki od njih mogli bi se oporaviti do nedjeljnog derbija protiv Čelika (20.30 sati), a kako sada stoje stvari Musemić će gotovo je sigurno moći računati na Letića, koji je ovog ljeta stigao na Koševo i upravo bi na Bilinom polju mogao debitovati za Bordo tim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.