open-navfaktor-logo
search
Teška vremena
Udar na standard: Poskupjela i tjestenina, ali tu nije kraj, šta će biti s cijenama tri vrste hljeba Klasa
Nakon poskupljenja peciva i ostalih pekarskih proizvoda, građane Bosne i Hercegovine dočekala su nova neprijatna iznenađenja na policma supermarketa - poskupjela je i tjestenina, jedna od osnovnih životnih namirnica.
09.12.2021. u 08:08
get url
text

- Da, bili smo prisiljeni na ovaj potez. Stlano skaču cijene sirovina i ambalaže. Cijene naše tjestenine otišle su minimalno, za sedam posto, kod konkurencije je to i više. Nažalost, tome nije kraj. Prema projekcijama koje imamo, a zbog cijena pšenice na tržištu, može se očekivati dodatno poskupljenje za pet do maksimalno deset posto. 

Očekujemo da će se tržište u 2022. godini stabilizovati i da neće biti dodatnih poskupljenja. No, sigurno neće biti ni pojeftinjenja - kaže za Faktor Dragan Vučić, izvršni direktor sarajevskog Klasa za operativno poslovanje.

VEZANI TEKST - Poskupjeli svi proizvodi Klasa izuzev tri vrste hljeba, ali i oni su na "tankoj žici"

Građane glavnog grada Bosne i Hercegovine posebno zanima da li će poskupjeti tri najprodavanija proizvoda Klasa, polubijeli (1 KM), narodni (1 KM) i penzionerski hljeb (0.50 KM).

- I dalje nećemo podizati cijene ove tri tri vrste iako su naši najprodavaniji proizvodi. Ostajemo pri tome, svjesni smo da najosjetljivije socijalne kategorije upravo kupuju ove proizvode. Koliko ćemo to moći izdržati, teško je reći. Evo, posljednji kontingent pšenice došao je s novim cijenama - istakao je Vučić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.