Priča koja je počela prije godinu dobila je svoj sudski epilog. Naime, iz spora između GNK Dinamo i juniorskog reprezentativca BiH Ajdina Hasića, učesnik ovosezonskog izdanja Lige prvaka izašao je kao pobjednik, odlučio je Arbitražni sud u Hrvatskoj, piše  portal 24sata.hr.

Svi problemi počeli su prije godinu, kada je mladi bh. fudbaler, tada jedan od najboljih igrača Dinamove škole, trebao dobiti novi ugovor. Kako je Ajdin tada bio maloljetan (17 godina), a otac mu je živio u Bosni i Hercegovini, iz Dinama su poslali dva potpisana ugovora u BiH kako Hasićev otac ne bi morao dolaziti u Zagreb zbog potpisa.

No, Ajdinov otac potpisao je samo jedan ugovor i to onaj o raskidu između Dinama i Ajdina. Novi ugovor, koji je bio ranije dogovoren, nije potpisao iskoristivši povjerenje čelnika Dinama. I tu dolazi do raskida, a Dinamo je ostao bez najtalentovanijeg juniora.

No, klub s Maksimira žalio se Arbitražnom sudu u Hrvatskoj koji je prihvatio njihovu žalbu.

Naravno sada i Ajdin ima pravo na žalbu, koju će, kako sazaje portal 24sata.hr, gotovo sigurno pokrenuti pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) sa sjedištem u Lausanni.

Hasić je, bez ikakve sumnje, bio jedan od najvećih talenata na Maksimiru, predviđala mu se sjajna budućnost, no u međuvremenu je postao fudbaler Bešiktaša, za koji još nije odigrao ni minute, a njegove interese trenutno zastupa jedan od najpoznatijih menadžera u ovom dijelu Evrope Fali Ramadani.