SFF

Učesnici 13 izdanja Talents Sarajevo dolaze iz 15 država, najviše iz Turske i Grčke

Objavljeno: 16.07.2019. u 10:58

25. Sarajevo Film Festival ugostit će 64  mladih i perspektivnih reditelja, producenata, scenarista, glumaca, snimatelja, montažera i filmskih kritičara iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza

FOTO: SFF

Ovogodišnji program Talents Sarajevo će tokom 25. Sarajevo Film Festivala ugostiti 64 mladih i perspektivnih reditelja, producenata, scenarista, glumaca, snimatelja, montažera i filmskih kritičara iz Jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza.

Učesnici Talents Sarajevo dolaze iz 15 od 19 država obuhvaćenih programom: Albanije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Gruzije, Grčke, Mađarske, Moldavije, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske.

Ove godine skoro trećina učesnika dolazi iz Turske (11) i Grčke (9) - ovaj trend, primjetan na programu Talents Sarajevo i prethodnih godina, odražava intenzivirani razvoj kinematografija tih zemalja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije