Policija je u obavijesti za javnost navela da je u tom slučaju, saradnjom slovenskih i američkih sigurnosnih organa, spriječena realizacija "planiranih ubistava oružjem", ne otkrivajući detalje.

Oružje je u SAD-u zaplijenila američka služba za državnu sigurnost, čime je spriječen potencijalni streljački pohod u Sloveniji, potvrdila je popodne na telekonferenciji za novinare Policijska uprava Kranj.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenog, policija je navela da se radi o osobi koja do sada nije bila ni u kaznenom ni prekršajnom postupku. Zbog interesa daljnje istrage nije željela potvrditi ni navode medija da se radi o već punoljetnoj osobi iz okoline Kranja, srednjoškolcu s problemima u školi, nakon špekulacija u pisanim medijima da je ta osoba pripremala "streljački pohod" sličan onima koji se često događaju u SAD-u.

Za sada nema indicija da je u navodnom planiranju oružanog napada sudjelovalo više osoba.

Američka služba za državnu sigurnost otkrila je, u paketu koji je bio upućen u Sloveniju, pištolj Glock te automatsko ofenzivno oružje Remington s pripadajućim vrstama streljiva, te o tome obavijestila slovenske organe sigurnosti, koji su zatim reagirali. Sve se odvijalo u aprilu ove godine, navedeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Kranj.