open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Učenici učestvovali u vježbi Sigurnost
Učenici i nastavnici OŠ "Velešićki heroji" prisustvovali su demonstraciji  gašenja početnog požara aparatima, a povjerenici civilne zaštite pružali su asistenciju u svim predviđenim aktivnostima
18.12.2019. u 14:14
get url
text
Novo Sarajevo vježba

U OŠ "Velešićki heroji“ održana je Pokazno-edukativna vježba Sigurnost 2019, na kojoj je izvršen prikaz organizovanih struktura Civilne zaštite Općine Novo Sarajevo.

Načelnik Nedžad Koldžo  je rekao da su ovakve vježbe sada izvedene u svim osnovnim školama u Općini Novo Sarajevo.

- Na ovaj način želimo educirati djecu kako se treba ponašati u incidentim situacijama, a s druge strane provjeravamo rukovanje našom opremom - naglasio je općinski načelnik koji se i zahvalio svim učesnicima ovogodišnje pokazno-edukativne vježbe.

{$galerijaFotografija}

Općinska služba Civilne zaštite već devetu godinu zaredom predstavlja svoju dobru stručnu i tehničku opremljenost.

Ovom prilikom, učenici i nastavnici OŠ "Velešićki heroji" prisustvovali su demonstraciji  gašenja početnog požara aparatima, a povjerenici civilne zaštite pružali su asistenciju u svim predviđenim aktivnostima. 

Izvršen je i pokaz dijelova opreme vatrogasnog vozila MAN, kao i ostale opreme koju koriste pripadnici vatrogasnog društva "Novo Sarajevo-1934" u svojim aktivnostima, te prikaz opreme i sredstava svih ostalih učesnika.

U vježbi su učestvovali:  Općinski štab civilne zaštite, Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo i druge općinske službe, Vatrogasno društvo "Novo Sarajevo – 1934", OJ Dom zdravlja "Novo Sarajevo", Općinska  organizacija Crvenog križa  "Novo Sarajevo", Gorska služba spašavanja Stanica Sarajevo, Federalna uprava civilne zaštite – Sektor za deminiranje i UES, Treća PU Novo Sarajevo, Osnovna škola "Velešićki heroji", Ronilački klub "Bosna", Radio klub E7ENS "Novo Sarajevo" i povjerenici civilne zaštite, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Novo Sarajevo -vježba, 18.12.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.