Nedjelja, 28.02.2021.

Završen raspust

Učenici ponovo u školskim klupama

FOTO: M. Živojević

Nije poznato kada će početi  nastava u Unsko-sanskom kantonu gdje je u toku štrajk prosvjetnih radnika

Ljetni raspust je gotov i školarci u većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će sjesti u školske klupe. Novu školsku godinu započeli su učenici Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona, Bosansko-podrinjskog i Srednjobosanskog kantona. U Kantonu 10 samo učenici Srednje strukovne škole Silivije Strahimira Kranjčevića kreću u školu 9. septembra.

U Posavskom kantonu danas počinje nastava za učenike sedam osnovnih i tri srednje škole na području, osim za prvačiće koji u školu kreću 9. septembra.

U Zapadnohercegovačkom kantonu nastava u osnovnim i srednjim školama počinje 9. septembra. U ovom trenutku nije poznato kada će se u školske klupe vratiti učenici Unsko-sanskog kantona gdje je u toku  štrajk prosvjetnih radnika.

Nastava u prvom polugodištu za učenike u RS-u počela je danas, a završava se 27. decembra. Prema informacijama koje su škole dostavile Ministarstvu prosvjete i kulture RS-a, nastava se u tom bh. entitetu izvodi u svim osnovnim i srednjim školama, izuzev centralne Osnovne škole "Vuk Karadžić" Roćević kod Zvornika, gdje se privodi kraju obnova školskog objekta.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh