open-navfaktor-logo
search
Završen raspust
Učenici ponovo u školskim klupama
Nije poznato kada će početi  nastava u Unsko-sanskom kantonu gdje je u toku štrajk prosvjetnih radnika
02.09.2019. u 08:35
get url
text

Ljetni raspust je gotov i školarci u većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će sjesti u školske klupe. Novu školsku godinu započeli su učenici Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona, Bosansko-podrinjskog i Srednjobosanskog kantona. U Kantonu 10 samo učenici Srednje strukovne škole Silivije Strahimira Kranjčevića kreću u školu 9. septembra.

U Posavskom kantonu danas počinje nastava za učenike sedam osnovnih i tri srednje škole na području, osim za prvačiće koji u školu kreću 9. septembra.

{$galerijaFotografija}

U Zapadnohercegovačkom kantonu nastava u osnovnim i srednjim školama počinje 9. septembra. U ovom trenutku nije poznato kada će se u školske klupe vratiti učenici Unsko-sanskog kantona gdje je u toku  štrajk prosvjetnih radnika.

Nastava u prvom polugodištu za učenike u RS-u počela je danas, a završava se 27. decembra. Prema informacijama koje su škole dostavile Ministarstvu prosvjete i kulture RS-a, nastava se u tom bh. entitetu izvodi u svim osnovnim i srednjim školama, izuzev centralne Osnovne škole "Vuk Karadžić" Roćević kod Zvornika, gdje se privodi kraju obnova školskog objekta.

Prvi dan škole 02.09.2019.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.