open-navfaktor-logo
search
Susret premijera
Ubrzanje ceste Sarajevo-Tuzla u fokusu razgovora Novalića i Tulumovića
Premijer Vlade TK Tulumović naveo je da je susret bio konstruktivan kakav je i odnos federalnog premijera prema ovom kantonu
05.08.2019. u 17:42
get url
text
get url
text

Ubrzanje ceste Sarajevo - Tuzla bilo je u fokusu današnjeg susreta federalnog premijera Fadila Novalića i premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića.

Premijer Novalić predvodio je delegaciju Stranke demokratske akcije na ovom susretu, a tokom dana bit će održano niz aktivnosti u Tuzli. Za večeras je najavljena svečana tribina, na kojoj će gost biti predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

- Mi smo danas vidjeli, kao što to uvijek radimo na početku mandata kantonalnih vlada, šta su prioriteti rada, a gdje federalna vlada može biti od koristi - rekao je Novalić novinarima nakon sastanka.

Govorili su o ekonomskim i socijalnim programima te komunikacijama.

- Govorili smo o ubrzanju ceste Sarajevo-Tuzla, po principu Karaule. Da se snize dva prevoja, Nišići i Gojakovići - istakao je Novalić.

Premijer Vlade TK Tulumović naveo je da je susret bio konstruktivan kakav je i odnos federalnog premijera prema ovom kantonu.

- Obećao nam je da će dio stručnog tima poslati u Tuzlu, da stvari koje smo dogovarali konstruktivno zaokružimo - naveo je Tulumović.

U Tuzli će večeras biti održana svečana sjednica Gradskog odbora SDA Tuzla povodom 29. godišnjice od osnivanja SDA u Tuzli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.