open-navfaktor-logo
search
Faktor saznaje
Ubistvu u Sarajevu kumovala ljubomora: Ubio ženu s kojom je bio u vezi, pa pucao sebi u glavu
Uviđaj na mjestu zločina trajao je više od sedam sati, a uviđajnim radnjama rukovodile su dvije tužiteljice Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu
11.07.2019. u 17:35
get url
text

Završen je uviđaj u hotelu Alem u sarajevskom naselju Vraca, gdje se jutros dogodilo ubistvo i samoubistvo vatrenim oružjem, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

- Povrede od kojih je nastupila smrt nanesene su vatrenim oružjem. Naređena je obdukcija oba tijela - rekla je Bavčić, te dodala da su na mjestu događaja izuzeti tragovi i dokazi koji će biti predmet vještačenja.

Faktor nezvanično saznaje da je ovom tragičnom događaju kumovala ljubomora. Ubijena žena je, saznajemo, radila u hotelu kao menadžer i recepcioner, a ubistvo i samoubistvo počinio je muškarac sa kojim je bila u vezi.

- On živi i i radi u Americi, tako ga i zovu-Amerikanac i bio je strašno ljubomoran. Već duže vremena su se zabavljali. Ona je bila razvedena. Srednjih su godina, nekih 40 i nešto - kazao nam je poznanik tragično stradalog para.

Jedan od svjedoka pronalaska tijela u hotelu ispričao je za Faktor kako se sve odigralo na recepciji. Tijela su pronađena nešto poslije 10 sati, a kada se tačno dogodio zločin nije poznato.

- Pucao je iz puške, koja je pronađena ispod njega. Ženi je pucao u grudi, a sebi u glavu - ispričao nam je ovaj svjedok, ne želeći da mu se objavi identitet.

Kako je kazao, prisutni su bili šokirani otkrićem, te su u panici istrčali po pomoć i zvali policajce koji su se zadesili u blizini.

- Prizor je bio strašan. Sve je bilo puno krvi, užasno - rekao nam je ovaj svjedok.

Uviđaj na mjestu zločina trajao je više od sedam sati, a uviđajnim radnjama rukovodile su dvije tužiteljice Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Iz MUP-a KS, kao ni iz Tužilaštva nisu davali informacije o identitetu i godinama stradalog para. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.