open-navfaktor-logo
search
Saizvršilaštvo
Ubistvo Vedada Gadžuna bilo planirano: Uhapšeni se dogovorili, nabavili pušku...
Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Zenica odredio je jednomjesečni pritvor za N. G. i Š. H., koji se terete za ubistvo Vedada Gadžuna iz Bilješeva kod Kaknja. 
13.06.2022. u 16:39
get url
text

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva, oni se terete za ubistvo u saizvršilaštvu, kao i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. 

- Osumnjičeni se terete da su po prethodnom dogovoru, s namjerom da G. V., kojeg poznaju od ranije, liše života, nabavili i pripremili vatreno oružje automatsku pušku, iz kojeg je osumnjičeni Š. H. u oštećenog ispalio najmanje tri metka, od kojih ga je jedan pogodio u grudni koš, drugi u donji dio trbuha, te treći u predjelu krstačne kosti, uslijed čega je oštećeni na licu mjesta preminuo - navode iz Tužilaštva. 

VEZANI TEKST - Muškarcu iz Kaknja naneseno više povreda vatrenim oružjem, uhapšeni u Sarajevu su s područja ZDK

Tužilac je za obojicu zatražio pritvor zbog opasnosti od bjekstva, a za Š. H. dodatno i zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, odnosno prikrivati dokaze i utjecati na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo.

Tridesetčetverogodišnji Vedad Gadžun ubijen je u jednoj vikendici u Bilješevu kod Kaknja, a osumnjičeni za ubistvo su odmah potom pobjegli prema Sarajevu, gdje su isti dan uhapšeni, te predati zeničkoj policiji. 

Jedan od uhapšenih također se preziva Gadžun i također je iz Bilješeva, ali prema nezvaničnim informacijama, on i ubijeni nisu bliža rodbina.

Vedadu Gadžunu sutra će biti klanjana dženaza i obavljen ukop na mezarju u Gornjim Lučanima u 17 sati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.