open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Ubistvo u Brčkom: Nakon nesporazuma u prometu, Ilić namjerno autom pogazio Marčetu
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH je podiglo, anadležni sud potvrdio optužnicu protiv Dušana Ilića (21) iz Brčkog zbog sumnje da je prije dva mjeseca u ovom gradu, u ulici Bijeljinska, teškim povređivanjem automobilom ubio Slavena Marčetu.
28.07.2020. u 16:27
get url
text

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta on je optužen za krivično djelo ubistvo.

Ilić je optužen da je 16. maja oko 21.20 sati, kada je Marčeta nakon nesporazuma s njim u saobraćaju izašao iz svog vozila, naglo startao automobil "audi 7", te njegovim prednjim dijelom udario oštećenog i oborio na tlo.

Potom je prešao preko nogu oštećenog vozeći se i unazad, nakon čega se dao u bjekstvo u pravcu Bijeljine, dok je Slaven Marčeta zadobivši povrede glave usljed pada kroz nekoliko sati preminuo.

- Pošto je sutradan lišen slobode i doveden u prostorije Tužilaštva Distrikta, tužilac ga je ispitao i bez odlaganja predložio Osnovnom sudu da mu odredi pritvor usljed opasnosti od bjekstva, što je ovaj sud u cjelosti prihvatio. Tužilaštvo je u ovom predmetu, u saradnji s Policijom Distrikta, sprovelo brzu, intenzivnu i sveobuhvatnu istragu usmjerenu na neodložno procesuiranje osumnjičenog okončavši je podizanjem optužnice za krivično djelo ubistva nakon samo dva mjeseca od njegovog izvršenja - saopćili su iz brčanskog Tužilaštva.

Iz Tužilaštva podsjećaju da se za ovo krivično djelo može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina pa do gornje granice ove kazne koja iznosi dvadeset godina.

- Optužnicu kojom je istovremeno zatražilo i produženje pritvora prema optuženom, Tužilaštvo je dostavilo Osnovnom sudu gdje je u cijelosti potvrđena.

Uz to, Tužilaštvo je ovom sudu predložilo da trajno oduzme automobil "audi 7", vlasništvo preduzeća Zoka Plastika d.o.o. Brčko, budući da se radi o predmetu upotrijebljenom za izvršenje krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.