open-navfaktor-logo
search
Nastavljeno suđenje
Ubistvo Slaviše Krunića: U noći ubistva optuženi zajedno sjedili u kafani
Optuženi za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Кrunića i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića kobne noći sjedili su u kafiću"Pink" u Glamočanima.
06.07.2020. u 15:19
get url
text

Potvrdili su to danas svjedoci tužilaštva vlasnik ”Pinka” Dalibor Račić i Gordana Tatić konobarica.

Oni su precizirali da su zajedno sjedili optuženi Benedi Đukanović, Emilio Baldo i ubijeni Željko Кovačević.

Tvrde da su u kafić došli između 19 i 20 sati i zadržali se dvadesetak minuta, a opisali su garderobu u kojoj su optuženi bili, kako su se dovezli do objekta i napustili ga, i kako su se ponašali unutra.

Oboje svjedoka su potvrdili da su te ljude iz kafića prepoznali u policiji uživo ili preko fogotrafija.

Кao svjedok tužilaštva, na ročište je pozvana i Željka Gajić, supruga optuženog Rodoljuba Gajića, ali je ona iskoristila svoje zakonsko pravo i kao privilegovan svjedok odbila da svjedoči.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su od početka 2019. godine do 22. aprila te godine, na području općine Laktaši, zajedno sa, pokojnim Željkom Kovačevićem koji je ubijen u razmjeni vatre, po prethodnom dogovoru organizovali i 22. aprila 2019. godine u večernjim satima ubili Slavišu Krunića u blizini njegove porodične kuće u Glamočanima.

Optužnica Rodoljuba Gajića, u to vrijeme zaposlenog u Krunićevoj firmi "Sector Security" d.o.o. i angažovanog na poslovima obezbjeđenja Krunićeve supruge i djece , tereti za pomaganje u izvršenju ovog zločina, odnosno da je odavao informacije o njegovom kretanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.