open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Ubistvo Slaviše Ćuluma: Svjedokinja srela muškarce s fantomkom, rekla "dobro jutro", pa otišla u banku
Komšinica Slaviše Ćuluma, koji je ubijen 15. maja prošle godine u Dragočaju kod Banje Luke, dvadesetak dana prije ubistva je u neposrednoj blizini mjesta likvidacije srela dvojicu muškaraca sa fantomkama, pozdravila ih, a zatim nastavila svojim putem ka banci.
09.06.2021. u 16:07
get url
text

Ispričala je to danas u banjalučkom Okružnom sudu svjedok Ljuba Opačić, Ćulumova komšinica na suđenju Siniši Šakiću zvanom Kinez koji je optužen kao direktan izvršilac ovog zločina.

Ona je detaljno ispričala šta se desilo 27. aprila prošle godine, kada je kraj lokalnog puta u Dragočaju srela "sumnjive osobe".

- Krenula sam u banku da platim ratu kredita. Na oko 300 metara od mjesta gdje je kasnije ubijen Ćulum, prvo sam čula da neko priča,a zatim su mi dvojica mladića rekli 'dobro jutro', pa sam i ja njih tako pozdravila - rekla je Opačić.

Dodala je da je primijetila da imaju kape na glavi, te pojasnila da su im se vidjele samo oči i usta.

- Oni su stajali par metara od puta i bili su krupnije građe. Prepala sam se i samo sam otišla svojim putem - istakla je Opačić.

Danas su u banjalučkoj sudnici saslušana još dva svjedoka koji su izjavili da su dan prije ubistva vidjeli motor sa dvije osobe, a koji je ličio na onaj sa slika i snimka koji je objavila policija nakon ubistva Ćuluma.

Svjedok Milan Stanojević je pojasnio da se radilo o motocikul crno-smeđe boje, a obje osobe su na glavi imale crne kacige sa crnim vizirima. Imali su crne jakne, a jedan od njih je imao maskirne hlače, a drugi maskirni prsluk.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.