open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Ubistvo Krunića: Emiliju Baldi pritvor produžen za još dva mjeseca
Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saizvršioce krivičnog djela, te zbog težine krivičnog djela
23.05.2019. u 12:31
get url
text

Vijeće Okružnog suda Banja Luka produžilo je do 23. jula pritvor Emiliju Baldi, osumnjičenom za učešće u ubistvu banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića (48) i radnika njegovog osiguranja Žarka Pavlovića, te ranjavanja vozača Gorana Ilića.

Sud je odluku donio na prijedlog Tužilaštva RS, odnosno Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Prema saopćenju iz suda, pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saizvršioce krivičnog djela, te zbog težine krivičnog djela.

Emilio Baldo uhapšen je zbog ubistva Krunića i Pavlovića, te ranjavanja Ilića, a jednomjesečni pritvor mu je određen 25. aprila.

Tokom zločina, koji se dogodio 22. aprila u Glamočanima kod Laktaša, ubijen je i jedan od napadača Željko Kovačević, dok je od tada u bjekstvu Benedi Đukanović, za kojim je Interpol raspisao međunarodnu potjernicu.

Osim Balde u pritvoru je i nedavno uhapšeni Rodoljub Gajić, radnik firme "Sector security".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.