open-navfaktor-logo
search
U mjestu Maurovići
Ubistvo kod Visokog: Komšija nožem izbo 65-godišnju ženu, sve priznao u policiji
Policijskoj stanici Visoko preksinoć u 19.15 sati prijavljeno je da je u porodičnoj kući u mjestu Maurovići pronađeno tijelo 65-godišnje R. N. 
09.06.2022. u 12:55
get url
text

Dolaskom na mjesto događaja, na tijelu žene policajci su uočili povrede, te je o svemu obaviješten dežurni tužilac, koji je sa uviđajnom ekipom Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona izašao na mjesto događaja, gdje je obavljen uviđaj. 

- Tokom uviđaja pronađeni su tragovi koji su ukazivali na nasilnu smrt, uzrokovanu nanošenjem više ubodnih rana hladnim oružjem, odnosno nožem u predjelu grudnog koša i vrata. Također, pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela koji će biti vještačeni - naveli su iz MUP-a ZDK.

Radeći na rasvjetljavanju događaja, pripadnici krim-policije, u saradnji sa policajcima PS Visoko, došli su do operativnih saznanja da se u vezu s ovim ubistvom može dovesti H. M., rođen 1975. godine, iz Visokog. On je jučer lociran i uhapšen, nakon čega je ispitan u prisustvu branioca, prilikom čega je priznao izvršenje krivičnog djela. 

- Nakon dokumentovanja krivičnog djela, uhapšeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo iz člana 166., stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH biti predat u nadleženost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona. Dežurni tužilac naredio je da se beživotno tijelo R. N. preveze u
prostorije Javnog komunalnog preduzeća Gradska groblja Visoko, gdje će danas biti obavljena obdukcija - navodi se u policijskom saopćenju.

Kako nezvanično saznajemo, ubica i žrtva su se poznavali, odnosno živjeli su u blizini jedno drugog i nisu rodbinski povezani.

Motiv se još utvrđuje, neke indicije postoje, ali iz policije dok ne budu gotova sva vještačenja i istražne radnje ne žele detaljnije komentirati dosadašnja saznanja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.