Milošu Obradovu, osumnjičenom za teško ubistvo Damira Ostojića i pokušaj teškog ubistva njegove supruge Sandre Jošić, određen je jednomjesečni pritvor.  Obradov je nakon saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu jutros sproveden u Okružni sud Banja Luka, gdje mu je i potvrđena mjera pritvora. 

Republički javni tužilac, pritvor je zatražio zbog težine krivičnog djela, zbog bojazni od bjekstva, da bi na slobodi osumnjičen mogao sakriti, falsificirati ili uništiti tragove bitne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, ali i biti stvarna prijetnja po javni red.

Obradova su jučer uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo na zahtjev MUP-a Republike Srpske, a sinoć je sproveden u Banja Luku u prostorije Uprave za organizovani kriminal. 

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Obradova odmah nakon što je pušten iz pritvora u kojem je bio zbog istrage ubistva sarajevskih policajaca, te ga potom predali pripadnicima MUP-a RS. 

Damir Ostojić je ubijen u septembru prošle godine u Kozarskoj ulici, u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, kada je ubica u njega i suprugu, koji su naišli u terencu, ispalio rafal. 

Nekoliko dana nakon zločina policija je u Piskavici, nadomak Banja Luke, pronašla zapaljeni automobil i u njemu automatsku pušku, korištene u ubistvu. 

Istragom je utvrđeno da je to vozilo mjesec i po dana prije pronalaska ukradeno u Sarajevu, objavila je ATV.