open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Ubistvo automobilom: Zatražen pritvor za Arslanagića i maloljetnog saučesnika
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zatražilo je jednomjesečni pritvor za Benjamina Arslanagića, osumnjičenog da je automobilom "nissan" u subotu namjerno pregazio mladića Vedada Ibrahimovića, potvrđeno je iz Tužilaštva KS. Pritvor je zatražen i za maloljetnika koji se sumnjiči za saizvršilaštvo. 
29.03.2021. u 12:37
get url
text

- Postupajuća tužiteljica predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenog za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti - kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Dodala je da je također istovremeno predložen pritvor i maloljetniku koji se sumnjiči za saizvršilaštvo, a o čemu će odlučivati sudija za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu. 

Podsjetimo, nakon krim-obrade u MUP-u KS, Arslanagić i maloljetnik jučer su predati Tužilaštvu koje im je odredilo 24-satno zadržavanje.

{$galerijaFotografija}

Prema nezvaničnim informacijama, Arslanagić je navodno policajcima priznao da je u subotu oko 11 sati, namjerno vozilom udario Ibrahimovića, koji je preminuo nedugo nakon toga u KCUS-u. 

Sve se odigralo u naselju Marijin Dvor, u blizini tržnog centra SCC.

Privođenje, (scc, gaženje autom), Tužilaštvo KS 28.03.2021
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.