Ubistva u štalama: Serija bizarnih zločina u selima širom Srbije

objavljeno: 07.03.2018. u 09:43

U prvih nekoliko dana marta u selima širom Srbije policija je primijetila neobične zločine - pronađeno je nekoliko beživotnih tijela, ali sva su bila u štalama! Ove smrti nisu povezane i dogodile su se u različitim selima, ali svima je zajedničko mjesto zločina - među životinjama.

Već 1. marta u Irigu, u svinjcu koji se nalazi u dvorištu porodičnog domaćinstva Miškićević, pronađeno je tijelo 25-godišnjeg muškarca.

Tijelo mladića pronađeno je sa brojnim povredama od ugriza svinja, a viši javni tužilac naložio je obdukciju tijela kako bi se utvrdio uzrok smrti nesretnog mladića.

Veterinar pretučen nasmrt

Istog dana u selu Aleksandrovo kod Nove Crnje pronađeno je beživotno tijelo muškarca Milana Bibina (52). Ubrzo je otkriveno da je u pitanju veterinar i da je njegova smrt bila nasilna.

Naime, otkriveno je da je veterinar pretučen nasmrt i za njegovo ubistvo osumnjičene su i uhapšene četiri osobe.

Ubijeni veterinar živio je sam i njegovo tijelo pronašao je komšija.

- Čovjek je dolazio kod Milana da ga zamoli da mu kao veterinar nešto pomogne oko stoke. Odmah je primijetio da nešto nije kako treba, stvari u kući su bile ispreturane, a vrata od štale otvorena. Šok kakav ne pamti uslijedio je kad je među kravama ugledao Milanovo krvavo tijelo - ispričao je jedan od komšija.

Zadavio šuru, pa ga zapalio u štali

Nekoliko dana ranije u selu Retkocer kod Medveđe uhapšen je Perovan Č. (42) zbog sumnje da je zadavio Milana Bojića (56), brata svoje nevjenčane žene, a potom njegovo tijelo odvukao u štalu i zapalio ga.

- Milan je živio u kući sa sestrom i njenim nevjenčanim suprugom Perovanom Č. Bio je invalid od rođenja zbog čega se nije ženio i nije imao svoju porodicu. Kada je izbio požar u njegovoj štali mislili smo da je riječ o nesreći. Njegova sestra i zet djelovali su šokirano. Kada su vatrogasci pronašli ugljenisano tijelo, rekli su da je Milan otišao negdje tri dana ranije i da su bili zabrinuti za njega – kaže jedan Bojićev rođak.

Prema njegovim riječima, mještane Retkocera prekjučer su uznemirili policija i inspektori koji su priveli na razgovor Milanovu sestru i njenog muža.

- Milanova sestra slomila se u policiji i ispričala šta se dogodilo njenom bratu. Navodno je rekla da se njen nevjenčani muž iznervirao i da je golim rukama zadavio Milana u kući, a potom njegovo tijelo odvukao u dio štale u kojem se skladišti sijeno. Zapalio je i sijeno i Milanov leš, kako bi prikrio tragove zločina. Nesretni Milan izgorio je do neprepoznatljivosti, ali je obdukcijom utvrđeno da nije stradao u plamenu, već da je bio mrtav i prije izbijanja požara – kaže sagovornik Blica.

Bojićev rođak dodaje da niko sa sigurnošću ne zna šta je motiv užasnog zločina, ali se pretpostavlja da su se pokojni Milan i njegov zet posvađali zbog novca.

- Milan je donedavno živio sam. Imao je stoku, traktor, kosačicu, mašinu za baliranje sijena i druge poljoprivredne mašine, a primao je i socijalnu pomoć kao invalid. Njegova sestra koja je živela u Zaječaru, nedavno se razvela i došla kod njega u Retkovač. Tu je upoznala Perovana i dovela ga da živi sa njom i bratom. Milan je na njihov nagovor rasprodao sve mašine i stoku, jer su ga ubijedili da ne može više da brine o životinjama – kaže rođak i dodaje da su mu njih dvoje izvlačili novac.

Glava žene u štali

Na salašu kod Šida, u ekonomskom dijelu porodičnog domaćinstva, u oboru za svinje, 5. marta pronađen je mrtav Srbobran L. (75).

Na glavi i tijelu čovjeka bili su vidljivi ugrizi od svinja.

Njegov sin Branislav (34) rekao je istražnim organima da je posljednji put vidio oca, koji mu je tada rekao da ide u obor da nahrani svinje. Po nalogu Tužilastva bit će urađena obdukcija tijela kako bi se utvrdio uzrok smrti, prenijela je lokalna televizija Sremska.

Jedan od najjezivijih slučajeva smrti u štali dogodio se 2014. godine u selu Dobričevo u Ćupriji kada su radnici pronašli ostatke ljudskog tijela, tačnije glavu ženske osobe u štali.