open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Ubiparip pogodio za novu pobjedu Tuzlaka, Borcu puni plijen u Bijeljini
Treću ovosezonsku pobjedu Tuzla Cityju četvrtim ovosezonski golom donio je srbijanski napadač Vojo Ubiparip
10.08.2019. u 19:30
get url
text

Trećom ovosezonskom pobjedom, koju je izborio u gostima kod Mladosti, Tuzla City je izbio na prvu poziciju Premijer lige, dok je Borac poslije preokreta odnio puni plijen sa gostovanja kod Radnika gdje je trijumfovao s 2:1.

Utakmica u Bijeljini nije kako treba ni počela, a Zoran Grbić je u 3. minuti susreta pokazao na bijelu tačku za domaći tim. Penal koji je izborio Mahir Karić u prednost za Radnik pretvorio je Dejan Maksimović. Bio je to njegov treći ovosezonski pogodak, a drugi s bijele tačke.

Iako je u nastavku prvog dijela Borac imao nešto više loptu u svom posjedu, Radnik je bio konkretniji, ali nedovoljno da još jednu loptu pošalje iza leđa Mladena Lučića, golmana koji je ovog ljeta upravo iz Radnika prešao u Borac.

S minimalnom prednošću Semberaca okončano je prvih 45 minuta, a poslije osam minuta igre u nastavku susreta glavni sudija je ponovo pokazao na bijelu tačku, ovoga puta za goste. Dalibor Kozić je u jednom pokušaju da izboksuje loptu ispred Stojana Vranješa zakačio kapitena Borca, a za Grbića je to bio najstrožija kazna o kojoj će se sigurno još pričati i raspravljati.

U nastavku su domaći pokušali doći do drugog gola, no rezultat se nije mijenjao, a vrijedi spomenuti da je zbog nacionalističnog skandiranja glavni arbitar sredinom drugog dijela, a nakon intercvencije delegata, prekinuo utakmicu na par minuta.

Na semaforu je stajalo 1:1 sve do sedme minute sudijske nadoknade kada je iskusni Saša Kajkut pogodio za pobjedu Borca.

Drugi susret, koji je počeo u isto vrijeme, između Mladosti i Tuzla Cityja odlučio je iskusni srbijanski napadač Vojo Ubiparip.

Golom u 67. minuti, četvrtim ovosezonskim, Ubiparip je donio Tuzla Cityju treću ovosezonsku pobjedu, kojom je njegov tim izbio na lidersku poziciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.