Krvoproliće u Brazilu

Ubijeno pet članova porodice: Pljačkaši banke su ih oteli na povratku sa aerodroma

Objavljeno: 07.12.2018. u 18:06

Biznismen Joao Batista de Sousa Magalhães (46), vlasnik Computer Store u Serra Talhada, otišao je sa svojim sinom (14) na aerodrom da dočeka sestru, njenog muža i sina

Biznismen, sin i još tri rođaka su uzeti kao talac na BR-116 i završili su mrtve.

Pet članova iste porodice poginulo je na povratku sa aerodroma, u pucnjavi između policije i bande koja je pokušala opljačkati banke u brazilskom gradu Milagres, javlja Diario doNordeste.

Biznismen Joao Batista de Sousa Magalhães (46), vlasnik Computer Store u Serra Talhada, otišao je sa svojim sinom (14) na aerodrom da dočeka sestru, njenog muža i sina. Njih troje došli su iz Sao Paula kako bi sa porodicom dočekali Božić.

Na putu do Serra Talhade, oko dva sata, morali su zaustaviti automobil ispred blokade na putu koju su napravili napadači. Uzeti su kao taoci i prisiljeni da napuste automobil i uđu u drugo vozilo sa kriminalcima. Došlo je do sukoba sa policijom i taoci su ubijeni. 

U pokušaju pljačke banke koji se pretvorio u masakr poginulo je ukupno 12 osoba. Ranije je bilo prijavljeno 13 smrtnih slučajeva, ali su zvaničnici negirali te tvrdnje. 

Izvor:   Diario do Nordeste

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije