open-navfaktor-logo
search
Istraga u toku
Ubica u bjekstvu: Hamdija Mujić koji je napadnut u Lukavcu preminuo na UKC-u Tuzla
U Lukavcu je jučer ujutro na ulici pronađen povrijeđeni muškarac, koji je od zadobijenih povreda kasnije preminuo na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona potvrdili su da se radi o ubistvu i da je počinitelj još uvijek na slobodi.
06.05.2022. u 09:00
get url
text

- Ispred garaže koju je koristio u Lukavcu, jučer oko 7 sati, u besvjesnom stanju je pronađen Hamdija Mujić (52) iz Lukavca s povredama na glavi i gornjem dijelu tijela te je prevezen u UKC Tuzla gdje je nekoliko sati kasnije preminuo. Uviđaj su po nalogu tužioca jučer obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona. U toku su različite istražne radnje i vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ovo ubistvo - rekao je glasnogovornik Kantonalnog Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Intenzivno se radi na identifikaciji i traganju za počiniocem, dodao je Arnautović i rekao da je izdata naredba za obdukciju tijela preminulog.

- Policijska stanica Lukavac, jučer oko 6.55 sati, zaprimila je prijavu da se na ulici nalazi povrijedjeno NN lice. Na mjesto događaja izašla je patrola policije gdje je pronađeno povrijeđeno NN muško lice bez svijesti - potvrdila je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.