Koalicijske snage

U zračnom napadu kod Kirkuka ubijeno 25 pripadnika ISIL-a

Objavljeno: 04.11.2018. u 18:32

General iračke vojske Maan al-Sadi za Anadoliju je izjavio kako su zračni napad na sjevernoj planinskoj periferiji Kirkuka izvele koalicijske snage koje u borbi protiv ISIL-a predvode Sjedinjene Američke Države

Najmanje 25 osoba ubijeno je u zračnom napadu na novootkriveno skrovište skupine tzv. Islamska država Irak i Levant kod iračkog grada Kirkuka.

General iračke vojske Maan al-Sadi za Anadoliju je izjavio kako su zračni napad na sjevernoj planinskoj periferiji Kirkuka izvele koalicijske snage koje u borbi protiv ISIL-a predvode Sjedinjene Američke Države. 

- Bombarderi su pogodili dva skrovišta u kojima su bili teroristi. Uništen je i tunel koji su teroristi koristili u dužini od blizu pola kilometra - kazao je Al-Sadi.

On je rekao da su preostale ćelije ISIL-a i dalje prijetnja po sigurnost u Kirkuku i ostatku Iraka te da tamošnje snage sigurnosti poduzimaju maksimalne napore u neutralizaciji tih elemenata, prenosi Al Jazeera.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije