open-navfaktor-logo
search
Formiranje vlasti
U zgradi Predsjedništva BiH počeo sastanak Komšića, Nikšića i Kojovića
Na sastanku bi se trebalo razgovarati o zajedničkom učešću ovih stranaka u procesu formiranja vlasti na entitetskom i državnom nivou
23.11.2018. u 10:17
get url
text

U zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu počeo je sastanak predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića sa predsjednicima Socijaldemokratske partije (SDP) i Naše stranke, Nermina Nikšića i Predraga Kojovića.

Na sastanku bi se trebalo razgovarati o zajedničkom učešću ovih stranaka u procesu formiranja vlasti na entitetskom i državnom nivou te o predstojećoj odluci Centralne izborne komisije (CIK) BiH o načinu popunjavanja Doma naroda Parlamenta FBiH.

Ove tri stranke su, podsjećanja radi, već ranije, uz još nekoliko političkih opcija, započele pregovore o formiranju vlasti u nekoliko kantona.

{$galerijaFotografija}

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je nakon sastanka delegacije te stranke sa delegacijom Stranke demokratske akcije (SDA) poručio da će prve korake u vezi s formiranjem vlasti na entitetskom i državnom nivou SDP napraviti nakon odluke CIK-a, koja bi, sudeći prema još nepotvrđenim informacijama, trebala biti donesena naredni četvrtak.

O toj će odluci ovisiti struktura Doma naroda Parlamenta FBiH, a samim tim i "omjer snaga" stranaka koje namjeravaju oformiti vlast na nivou FBiH i BiH.

Sastanak Komšić Kojović Nikšić 23.11.2018.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.