open-navfaktor-logo
search
Ubistvo
U Zenici ubijen bivši evropski prvak u kik-boksu
Mahmić je bio akter više obračuna proteklih godina, od ubistva prolaznika Amera Pivića, do ranjavanja Sanjina K. u Babinoj Rijeci, kad je kratko bio u bjekstvu
22.10.2019. u 12:31
get url
text

Tridesettrogodišnji Džemal Mahmić preminuo je od povreda zadobijenih u pucnjavi u zeničkoj buregdžinici "Lađana", jutros iza 9 sati.

Kako piše Zenicablog, Mahmić je sa teškim povredama prebačen u Kantonalnu bolnicu, gdje ljekari nisu uspjeli da ga spase. Prethodno, u ovom objektu u ulici Londža, na njega je pucala nepoznata osoba. Na terenu je veliki broj policajaca. Mahmić je bio akter više obračuna proteklih godina, od ubistva prolaznika Amera Pivića, do ranjavanja Sanjina K. u Babinoj Rijeci, kad je kratko bio u bjekstvu. Bivši bokserski šampion u dva navrata je napadan od kriminalnih grupa.

U svojim iskazima medijima i u javnosti je tvrdio "da je reagovao braneći mladiće koji su dolazili u bokserski klub u kojem je radio jer nije mogao ćutati na maltretiranje omladine koja je trenirala u klubu od strane lokalnih dilera i kriminalaca".

Nisu poznati povodi, ni uzroci za kasnije obračune, ali u posljednja tri registrovana u medijima on je bio predmet napada i pokušaja ubistva. Očigledno da je neko kome se Mahmić "debelo zamjerio" ovaj put uspio u svojoj nakani. Mahmić je bivši evropski prvak u kik-boksu, rođen 1986. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.