open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade
U ZDK sve osnovne i srednje škole privremeno se vraćaju na online nastavu
Vlada Zeničko-dobojskog kantona prihvatila je te i usvojila na svom dašnjem zasjedanju prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK da se od ponedjeljka, 15. marta, nastavni proces u tom kantonu privremeno ponovno odvija online - potvrdio je u izjavi za Fenu resorni ministar obrazovanja Spahija Kozlić.  
12.03.2021. u 10:50
get url
text

- Prihvaćeno je da se online nastava u osnovnim i srednjim školama privremeno, do 24. marta, realizira uz pomoć informatičkih sredstava i platformi, a od 25. do 31. marta u našem kantonu svakako je po nastavnom planu i programu proljetni raspust. Računamo da će se do početka aprila popraviti epidemiološka situacija te da će se u našim školama smanjiti broj zaraženih učenika i nastavnika, kao i drugog osoblja, te i broj onih koji su u izolaciji - ističe ministar Kozlić.

On najavljuje kako će pratiti razvoj situacije te, prema tome, kreirati naredne poteze. Univerzitet Zenica, napominje Kozlić, koji ima zaraženih i šest članova Senata, još jučer je donio odluku da u narednih 15 dana, također, prelazi na online nastavu.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.