open-navfaktor-logo
search
Florida
U zamrzivaču pronađeno tijelo žene koja je nestala prije šest godina
Jonathan Escarzaga je pronađen mrtav u februaru ove godine. A nakon njegove smrti vlasnik stana je odlučio zamijeniti namještaj i kućanske aparate te je poslao zamrzivač na otpad
16.05.2019. u 17:21
get url
text

Haether Lacey, žena sa Floride, čiji je nestanak prijavljen prije šest godina, pronađena je mrtva u zamrzivaču u stanu umrlog muškarca.

Lacey je majka dvoje djece i kada je nestala imala je 29. U zamrzivaču ju je pronašla Lilian Argueta koja vodi veliko odlagalište metalnog otpada. Na to odlagalište su nakon smrti Jonathana Escarzage dovezli zamrzivač iz stana u kojem je taj čovjek živio.

Navodno su ruke žene bile podignute kao da je pokušavala otvoriti vrata zamrzivača.

- Pomislila sam da to ne može biti čovjek. Vrištala sam, nkada nisam vidjela tako nešto strašno – kazala je Lilian Argueta.

Otac pronađene žene, Randell Lacey kazao je da je njegova kći imala zdravstvenih problema te da je znala živjeti na ulici.

Heather Lacey je nakon carskog reza počela piti lijekove protiv bolova, a onda je postala ovisna o kokainu i drugim narkoticima. Nekoliko puta je bila uhapšena zbog posjedovanja droge i prostitucije. Godinu dana je bila u zatvoru zbog krađe identiteta i krivotvorenja čeka.

Jonathan Escarzaga je pronađen mrtav u februaru ove godine. A nakon njegove smrti vlasnik stana je odlučio zamijeniti namještaj i kućanske aparate te je poslao zamrzivač na otpad.

Zamrzivač nije bio zaključan, a vlasnik tvrdi da nije znao da je unutra bilo mrtvo tijelo. Vlasnik stana je također kazao da mu nije poznato da li je Escarzaga bio u bilo kakvoj vezi s Lacey, piše DailyMail.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.