open-navfaktor-logo
search
Govor mržnje
U Zagrebu otkrivena treća jeziva poruka Srbima: Nacrtali drvo s obješenim ljudima i napisali "srpsko porodično stablo"
Nakon što je proteklih dana Srpsko narodno vijeće otkrilo dvije gnusne poruke u Hrvatskoj upućene Srbima, jednu na transparentu, drugu u zagrebačkom kvartu Borovju, objavljena je i treća.
14.06.2020. u 12:58
get url
text

VEZANI TEKST - Hrvatska: Privedeno šest osoba zbog jezivog transparenta 

Nakon što je proteklih dana Srpsko narodno vijeće otkrilo dvije gnusne poruke u Hrvatskoj upućene Srbima, jednu na transparentu, drugu u zagrebačkom kvartu Borovju, objavljena je i treća.

Ona se nalazi u Čavoglavskoj ulici kod dječijeg vrtića u Zagrebu. Na zidu je nacrtano drvo na kojemu su obješeni ljudi te uz to piše "Serbian family tree" (srpsko porodično stablo).

Kako piše Index, poruka je uočena još 10. juna, a šokantno je i to da se nalazi tik uz dječije igralište.

Jutros je poruku također objavilo i Srpsko narodno vijeće na svom Twitter profilu uz tekst: "Kakvi uzori takva mladost. Ne možete prešutjeti partizanski otpor fašizmu u obrazovanju, u politici, u uništavaju spomenika... a onda očekivati hrabre generacije".

Ovo je od četvrtka treća otkrivena poruka Srbima u Zagrebu. Prvo su u četvrtak mladi Bad Blue Boysi izvjesili transparent na kojem je pisalo "J**at ćemo srpske žene i djecu".

Sve je objavljeno u petak, a jučer su šesterica mladića privedena i protiv njih će biti podnesena krivična prijava. Radi se o mladićima starima od 19 do 22 godine, a jedan od njih, 21-godišnjak, izradio je taj transparent.

Sinoć je Srpsko narodno vijeće na svom Twitter profilu objavilo još jednu sliku iz Zagreba na kojoj se vidi prijeteća poruka Srbima.

- U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit, a ne samo tri. Ubi Srbina - piše na zidu uz zgradu u zagrebačkom kvartu Borovju.

Policija je započela kriminalističku istragu u ovom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.