open-navfaktor-logo
search
Aktivnost virusa
U Vojvodini epidemija gripe, predloženo da se obustavi rad vrtića i škola
U Vojvodini je proglašena epidemija gripa, zbog čega je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo danas predložio da se privremeno obustavi rad vrtića i škola, javlja Anadolu Agency (AA).
11.02.2020. u 12:13
get url
text

- Prvi put tokom ove godine intenzitet virusa gripe iznad epidemijskog praga registrovan je na teritoriji pet okruga u AP Vojvodini, što ukazuje na široko rasprostranjenu aktivnost virusa u pokrajini - navedeno je u saopćenju Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo o svemu je obavijestio Ministarstvo zdravlja Srbije, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, i na osnovu procene epidemioloških službi Instituta za javno zdravlje Vojvodine, predložio mjeru privremene obustave rada predškolskih i školskih ustanova.

Rukovodstvu svih zdravstvenih ustanova za stacionarno liječenje na teritoriji Vojvodine preporučen je nastavak primjene mjere zabrane ili ograničenja posjeta pacijentima.  Ove mjere bit će na snazi dok stopa incidencije virusa i oboljenja sličnih gripi ne bude ispod epidemijskog praga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.