open-navfaktor-logo
search
U toku istraga
U Vogošći izgorio "audi Q7" u vlasništvu Bube Corellija
U požaru koji je sinoć izbio u Vogošći izgorio je automobil "audi Q7", koji je vlasništvo kontroverznog repera Amara Hodžića, poznatijeg kao Buba Corelli, potvrđeno je Faktoru iz nekoliko izvora.
10.06.2021. u 14:44
get url
text

VEZANI TEKST - Pušten na slobodu: Buba Corelli napustio prostorije PU Ilidža

Prema zvaničnoj informaciji MUP-a KS, požar je prijavljen oko 22.35 sati u ulici Vogošćanskih odreda, a ugasili su ga pripadnici PVB Vogošća.

- Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta, a također je oštećeno i vozilo marke "VW golf 5", vlasništvo L. Z. iz Travnika, koje se nalazilo parkirano u neposrednoj blizini - navodi se u informaciji MUP-a KS.

O svemu je, kako dodaju, obaviješten dežurni tužilac, a uviđaj su danas obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

Prema nezvaničnim i preliminarnim rezultatima uviđaja, najvjerovatnije se radi o namjernoj paljevini.

VEZANI TEKST - Policija o hapšenju Bube Corellija i njegovog rođaka: Terete se za nasilničko ponašanje, izazivanje opće opasnosti...

Podsjetimo da je Buba Corelli, zajedno sa njegovim rođakom Omarom Curićem, nedavno hapšen nakon masovne tuče i pucnjave u naselju Stup.

Tada su dvije osobe povrijeđene u tuči i ukazana im je pomoć, dok su Hodžić i Curić uhapšeni i prenoćili su u policiji, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode.

Iz policije je tada rečeno da je prilikom privođenja Curić od sebe odbacio dva pištolja i okvir za municiju.

Corelli je tvrdio da se "našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.