open-navfaktor-logo
search
Igra i edukacija
U Visokom otvorena prva biblioteka igračaka
Radionice i aktivnosti biblioteke bit će realizirane u dogovorenom terminu te će sve aktivnosti neophodne za radionice i biblioteku voditi edukatori i saradnici Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko
13.09.2019. u 18:06
get url
text
U okviru biblioteke su i male čitaonice

Otvorena je prva biblioteka igračaka u Visokom u Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje. To je druga biblioteka ovog tipa u Bosni i Hercegovini, javljeno je iz gradske pres-službe Visokog.

Cilj je da djeca koja nisu u vrtićkim grupama, koja su na listi čekanja, budu uključena u predškolsko obrazovanje i u edukativnim radionicama uče, odrastaju i igraju se.

U okviru biblioteka su i male čitaonice u kojima će ljudi različitih zanimanja (policajci, vatrogasci, doktori, vodoinstalateri i drugi) imati priliku čitati djeci priče i na zabavan način dočarati svako od zanimanja.

Igračke u biblioteci mogu koristiti sva djeca uzrasta do šest godina. Sve su prilagođene uzrastu, obrazovnog su karaktera i vrlo sigurne za upotrebu.

Radionice i aktivnosti biblioteke bit će realizirane u dogovorenom terminu te će sve aktivnosti neophodne za radionice i biblioteku voditi edukatori i saradnici Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko.

Biblioteku igračaka je danas uime gradonačelnice Amre Babić otvorila Amra Omerbegović, šefica Odsjeka za društvene djelatnosti.

Biblioteka se realizira u projektu "Povećanje mogućnosti obrazovanja za romske učenike i mlade Rome i Romkinje na području zapadnog Balkana i Turske u BiH", finansiranom od Evropske unije i Romskog edukativnog fonda. U implementaciji učestvuje Udruženje Centar za podršku Roma "Romalen" Kakanj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.