Četvrtak, 08.06.2023.
FOTO: ARHIV

U velikoj akciji u tri grada uhapšeno pet osoba, pronađena veća količina kanabisa, kokaina, oružja...

U akciji Federalne uprave policije (FUP) i Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a dana je uhapšeno pet osoba na području tri bh. grada zbog proizvodnje i prodaje droge.

Saopćeni su i inicijali uhapšenih. 

- Danas su policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, proveli operativno-taktičku akciju pod nazivom "Kappa" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS-a, PU Istočno Sarajevo i stručnom pomoći Ministarstva unutrašanjih poslova KS, te su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Kaknja lišili slobode pet osoba inicijala A. Ć. (1989), B. B. (1991), H. G. (1990), E. D. (1985) i A. J. (1977) koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga - saopćeno je iz FUP-a.

VEZANI TEKST - Akcija FUP-a i MUP-a RS-a u tri grada zbog prodaje droge

U akciji je pretresena pokretna i nepokretna imovina osumnjičenih i pronađena veća količina kanabisa, amfetamina, kokaina, veća količina oružja i municije, ručne bombe, te drugi predmeti koji potječu ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

- Navedene osobe se sumnjiče da su kao organizirana grupa, na čijem je čelu bio A. Ć., duži vremenski period drogu nabavljale i neovlašteno stavljale u promet na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Bosansko-podrinjskog kantona i Istočnog Sarajeva s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Pojedini članovi grupe dovode se u vezu sa korištenjem Sky aplikacije preko koje su vršili nabavku i prodaju opojne droge - dodaje se u saopćenju.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti predati nadležnom tužilaštvu.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh