open-navfaktor-logo
search
Bivši klub njenog oca
U Veležu oduševljeni zbog sjajnog rezultata Lane Pudar
Mlada bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (15) u petak je na Otvorenom prvenstvu Srbije uspunila olimpijsku "A" normu nakon što je utrku na 100 metara delfin isplivala za 57,37 sekundi, što je novi državni rekord naše zemlje.
13.03.2021. u 12:04
get url
text

VEZANI TEKST - Samo je svjetska rekorderka i olimpijska šampionka u 2021. plivala brže od Lane Pudar

Sjajnim Laninim rezultatom oduševljena je kompletna domaća javnost, ali i region. Rezultat koji je ostvarila na takmičenju u Beogradu drugi je najbolji u svijetu u 2021. godini. Brže od mlade Mostarke u ovoj godini plivala je samo vlasnica svjetskog rekorda u ovoj disciplini i aktuelna olimpijska šampiona, Šveđanka Sarah Sjostrom (57,34 sekundi).

Na Lanin rezultat posebno su ponosni u Veležu, klubu čiji je dres nosio njen otac Velibor.

- Lana Pudar (15) jučer je u Beogradu ostvarila fenomenalan rezultat u disciplini 100 m delfin, te vremenom 57,37 oborila državni rekord, te ostvarila "A" olimpijsku normu za Tokio 2022. godine. Na taj način, Mostar i naša Bosna i Hercegovina će na najbolji način biti prezentovani na jednoj takvoj smotri kakve su Olimpijske igre.

Našoj dragoj Lani, porodici Pudar i našem Veliboru, KVS Orka i svima koji su zaslužni za ovaj veliki rezultat upućujemo iskrene čestitke, sa željom i nadom da je ovo samo početak. Bravo Lana i sretno - poručili su iz Veleža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.