open-navfaktor-logo
search
Dojave o bombama
U većini škola u KS nastava se ponovo odvija normalno
Nakon što su jučer u mnogim sarajevskim školama dojavljene bombe, nastava je prekinuta, a policija se dala u izvršavanje KDZ pregleda u svim ustanovama u kojima je došla dojava o bombi. 
26.05.2022. u 09:20
get url
text

Da li je KDZ pregled u potpunosti završen u svim ustanovama koje su zaprimile dojavu o bombi, nismo dobili precizan odgovor.

Ono što znamo je da se nastava u većini škola odvija redovno, dok se u nekoliko škola nastava odvija u online režimu. 

Ovo je za Faktor potvrdila ministrica osnovnog i srednjeg obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović. 

VEZANI TEKST - U toku KDZ pregledi u nekim školama u Sarajevu, roditelje pozivaju da dođu po djecu
 

- Čekam informaciju iz MUP-a KS, oni će se oglasiti povodom KDZ pregleda - kazala nam je ministrica.

Kontaktirali smo portparola MUP-a KS Mirzu Hadžiabdića koji nije želio otkriti da li je KDZ pregled u svim školama završen, te je rekao da će se MUP KS danas oglasiti saopćenjem. 

Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja, tvrdi da u dvije ili tri osnovne škole sinoć do devet sati nije izvršen KDZ pregled, a da li se to dogodilo u međuvremenu, Sivro kaže da nema potvrdu o tome.

- Ono što mogu potvrditi je to da je u većini škola normalizovana nastava i da je roditeljima javljeno da mogu poslati djecu u školu - kazao nam je Sivro. 

Dojave o bombama jučer su došle na adresu mnogim sarajevskim školama na području Kantona Sarajevo. Osim škola, bomba je dojavljena i u Općinskom sudu u Sarajevu, kao i u zgradi Vlade KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.