open-navfaktor-logo
search
Prognoze
U večernjim satima mogući pljuskovi i grmljavina
U drugoj polovini dana se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti što u poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu zemlje može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu
07.09.2018. u 11:57
get url
text

U Bosni i Hercegovini prijepodne je bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne je bilo i magle.

Temperature zraka izmjerene u 11.00 sati: Bjelašnica 10, Ivan-sedlo 18, Bugojno i Sanski Most 19, Prijedor, Jajce i Sarajevo 20, Livno 21, Tuzla 22, Banja Luka i Doboj 23, Bihać, Bijeljina, Trebinje i Gradačac 24, Brčko 25, Mostar i Stolac 26 stepeni. 

U drugoj polovini dana se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti što u poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu zemlje može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 24 i 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.