open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
U većem dijelu Bosne danas kiša, pljuskovi i grmljavina
Najviša temperatura jutros u osam sati izmjerena je u Mostaru i iznosila je 21 stepen, dok je najniža, 11 stepeni, izmjerena na Bjelašnici.
01.09.2018. u 08:21
get url
text

Jutros je u Krajini i na zapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblčanost. Po kotlinama Bosne ima magle i sumaglice.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 11; Ivan Sedlo, Sokolac 13; Bugojno 15; Livno, Sarajevo, Srebrenica 16; Banja Luka, Sanski Most, Tuzla 17; Bihać, Prijedor 18; Bijeljina, Doboj, Trebinje, Zvornik 19; Brčko 20; Gradačac, Mostar 21;

Danas će u Krajini i na zapadu Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša, lokalni pljuskovi i grmljavina. Na istoku Hercegovine padavine su moguće krajem dana. Vjetar na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini slab do umjeren južni i jugoistočni, a u ostatku Bosne, uglavnom, slab, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature na zapadu i sjeverozapadu Bosne od 22 do 28, a u ostalim područjima od 28 do 33 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 29 °C

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.