open-navfaktor-logo
search
Istraga
U Varaždinu priveden profesor zbog sumnje da je oko 26 godina radio sa krivotvorenom diplomom
Krivotvorenu diplomu 55-godišnjak je upotrijebio za zasnivanje radnog odnosa u srednjoj školi u Varaždinu, čiji je bio zaposlenik od 1993. do maja 2019. godine
26.07.2019. u 13:39
get url
text

U Varaždinu je saslušan muškarac zbog sumnje da je krivotvorio fakultetsku diplomu.

Naime, policijski službenici Policijske uprave varaždinske su muškarce priveli nakon prijave jedne srednje škole u Varaždinu.

- Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, postupajući po prijavi jedne srednje škole iz Varaždina, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave. Kako se sumnja, on je nakon juna 1992. godine, na svom računaru napravio krivotvorenu diplomu jednog fakulteta u Zagrebu iz koje je vidljivo da je stekao stručnu spremu sedmog (VII/I) stepena i stručni naziv diplomirani inženjer, iako je na istom fakultetu stekao stručnu spremu šestog (VI/I) stepena i stručni naziv inženjer – saopćeno je iz policije.

Krivotvorenu diplomu 55-godišnjak je upotrijebio za zasnivanje radnog odnosa u srednjoj školi u Varaždinu, čiji je bio zaposlenik od 1993. do maja 2019. godine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.