open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
U utorak sastanak ministara vanjskih poslova BiH, Srbije i Turske
Nakon sastanka ministara koji počinje u 18,30 sati u hotelu "Bosna" u Banjoj Luci, ministri će se obratiti na konferenciji za novinare
02.09.2018. u 10:18
get url
text
Igor Crnadak, Ivica Dačić i Mevlut Cavusoglu se sastaju u Banjoj Luci

Trilateralni ministarski sastanak Bosna i Hercegovina, Srbija i Turska bit će održan u utorak, 4. septembra, u Banjoj Luci, potvrđeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak bit će domaćin sastanka kojem će prisustvovati i ministri vanjskih poslova Srbije i Turske Ivica Dačić i Mevlut Cavusoglu.

"Glavne teme sastanka ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igora Crnatka, prvog potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Srbije Ivice Dačića i ministra vanjskih poslova Republike Turske Mevluta Cavusoglua bit će regionalni projekti u oblasti prometne infrastrukture, ekonomska suradnja tri države i politička situacija u regiji", kažu u MVP BiH.

Nakon sastanka ministara koji počinje u 18,30 sati u hotelu "Bosna" u Banjoj Luci, ministri će se obratiti na konferenciji za novinare.

Trilateralni sastanak BiH - Srbija - Turska održava se dan prije neformalnog ministarskog sastanka Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Europi (South-East European Cooperation Process - SEECP), kojem će u Banskom dvoru u Banjoj Luci prisustvovati, osim Crnadka, ministri vanjskih poslova Republike Srbije, Republike Hrvatske, Crne Gore, Republike Turske Republike Albanije i Kosova, dok će ostale učesnice SEECP-a zastupati zamjenici ministara vanjskih poslova ili sekretari ministarstava. Na sastanku će sudjelovati i predstavnici Europske komisije i Vijeća za regionalnu suradnju (RCC).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.