open-navfaktor-logo
search
Sarajevo City Centar
U urbanom epicentru glavnog grada svečano otvoren Swissotel
Hotel je osmišljen kao otvoreni prostor s autentičnim dizajnom koji kombinira elemente bh. tradicije i jednostavnost i profinjenost švicarskog modela uređenja prostora
20.09.2018. u 21:48
get url
text

Svečanim otvorenjem jednog od najluksuznijih hotela iz grupacije Accor Hotels (globalnog hotelskog lanca sa 5+ zvjezdica) Swissotela, Al Shiddi grupacija završava i najveći projekat SCC, u vrijednosti od 150 miliona eura.

{$galerijaFotografija}

Hotel je izgrađen u okviru Sarajevo City Centra, na lokaciji koja predstavlja urbani epicentar glavnog grada BiH.

Svečanosti su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, sa suprugom Sebijom Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH, te brojne druge zvanice. 

{$galerijaFotografija}

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je da se sjeća prvog dolaska investitora Suleimana Al Shiddia u Sarajevo, kada je ovakva investicija izgledala nevjerovatno.

- To je bilo postratno Sarajevo i uskoro nas je pogodila i globalna ekonomska kriza, a Suleiman Al Shiddi je tražio podršku za projekt i takva hrabrost je zaslužila svaku vrstu podrške - rekao je Izetbegović.

Dodao je da se radi o objektu koji je postao znamenitost Sarajeva i dopunio njegovu turističku ponudu, te gradu dao mjerilo za 21 vijek.

Investitor Suleiman Al Shiddi kazao je da taj projekt ne bi bilo moguće realizovati bez pomoći njihovog tima, dioničara, bh. vlasti i svih ostalih koji su indirektno pomogli, te im je iskazao veliku zahvalnost.

- Ovaj projekt je napravljen da traje narednih 100, pa i 200 godina. Vjerujem da će Sarajevo postati privlačna destinacija za turiste iz Kine, s Bliskog istoka i svih ostalih država - naveo je Al Shiddi.

Swissotel Sarajevo ima 218 luksuzno opremljenih soba s panoramskim pogledom na centar grada i okolne planine. Također posjeduje najsuvremenije wellness i spa objekte, kao i dva restorana, od kojih je jedan Fusion koji će služiti tradicionalnu bosansku kuhinju sa dodirom međunarodne i orijentalne kuhinje.

Osmišljen je kao otvoreni prostor s autentičnim dizajnom koji kombinira elemente bh. tradicije i jednostavnost i profinjenost švicarskog modela uređenja prostora.

U hotelu Swissotel Sarajevo nalaze se, između ostalog, i četiri konferencijske sale opremljene najmodernijim elektronskim i telekomunikacijskim uređajima.

Hotel namijenjen svim gostima i turistima, domaćim i stranim, koji dolaze u Sarajevo i imaju želju da osjete prepoznatljive usluge švicarskog hotelijerstva i koncepta “dom daleko od vašeg doma”.

Gosti će uživati u luksuzno uređenom interijeru koji predstavlja spoj bosanskohercegovačke tradicije i švicarskog modela uređenja prostora.

Swissotel Hotel & Resort Sarajevo krasit će još jedna posebnost – “Unique design SPA” epicentar, žila kucavica Swissotela – i to s potpisom jednog od najpoznatijih italijanskih dizajnerskih majstora.

Nakon večerašnjeg svečanog otvorenja, u nedjelju, 23. septembra, bit će upriličen poseban dan, namijenjen svim građanima Sarajeva, posjetiocima SCC-a, da uživaju u brojnim pogodnostima, popustima, delicijama i zabavi na trgu ispred Centra, kao i u samom Centru.

- Vjerujemo u BiH jer vrijedi! - slogan je kojim Al Shiddi grupacija ovih dana obilježava deceniju uspješnih projekata i poslova u Bosni i Hercegovini.

Grupacija djeluje na različitim poljima uključujući: izgradnju, investicije/nekretnine, poljoprivredu, industriju, hotelijerstvo. Do sada je u BiH investirala više od 450 milio eura, a kroz projekat SCC-a (Sarajevo City Centar) zaslužna je za upošljavanje 1.500 ljudi.

Otvorenje swissotel - 29.09.2018.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.