open-navfaktor-logo
search
Historija
U Tuzli predstavljena knjiga "100 godina Slobode"
Prisutne su pozdravili Sead Kozlić, predsjednik Tuzlaka, a prigodnim riječima obratio se bivši igrač Vojo Milošević
30.06.2019. u 12:51
get url
text

Knjiga "100 godina Slobode" autora Almira Šećkanovića i Harisa Šahovića predstavljena je sinoć u Tuzli, u prisustvu velikog broja bivših i sadašnjih fudbalera, trenera i funkcionera Slobode, članova Udruženja građana "Prijatelji Slobode", te simpatizera sportskog kolektiva iz Tuzle, koji u ovoj godini obilježava stoljeće postojanja i djelovanja.

Prisutne su pozdravili Mario Lovrić uime UG "Prijatelji Slobode", predsjednik UO kluba, Sead Kozlić, a prigodnim riječima obratio se bivši igrač i član klupske uprave, 87-godišnji Vojo Milošević, te više fudbalera starije generacije.

Autori su u prvom dijelu knjige govorili o historijatu kluba, te jednom od osnivača Mitru Trifunoviću Uči, dok su u drugom skupili 50 priča s osobama koje su ostavile dubok trag u historiji kluba, kao što su Aleksandar Ivoš, Fahrudin Avdičević, Anto Raos, Rade Jovičić, Bela Palfi, Momo Radović, Aleksandar Ivoš, Mustafa Hukić, Sakib Malkočević, Alen i Enes Mešanović, Dževad Šećerbegović, Mersed Kovačević i mnogi drugi.

U trećem poglavlju knjige objavljena su mišljenja sportista poniklih u drugim regionalnim klubovima i sportski novinari iz BiH, govoreći o duelima sa Slobodom i o samom značaju tog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.