open-navfaktor-logo
search
120 maturanata
U Tuzli održan svečani defile 346. generacije Behram-begove medrese
Svečanom maturskom šetnjom 120 maturanata Behram-begove medrese u Tuzli okončalo je školovanje u ovoj renomiranoj obrazovnoj ustanovi u Bosni i Hercegovini.
24.05.2022. u 20:04
get url
text

Maturanti su svečani defile počeli ispred sjedišta medrese, a nastavili preko Trga slobode, Kapije, Džindijske džamije i portala medrese na tuzlanskom Skveru.

{$galerijaFotografija}

- Ova generacija ima 120 maturanata, odnosno 60 učenica i 60 učenika, četiri odjeljenja po 30 učenika. Dvoje učenika su završili hifz i to Muhamed Čirak i Zulejha Omerbašić. Ova generacija se školovala u vrijeme pandemije koronavirusa i veći dio školovanja nisu bili zajedno jer je bila online nastava, a poslije sedam dana su bili u učionici, a sedam dana nisu. Mi smo veoma zadovoljni s ovom generacijom i očekujemo od naših učenika i učenica mnogo u budućnosti, da budu stručnjaci u različitim oblastima - kazao je profesor Asim Imamović, profesor Akaida u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Učenice i učenici Behram-begove medrese su na Kapiji, mjestu stradanja tuzlanske mladosti, položili cvijeće i proučili Fatihu, a potom su defile nastavili ka Džindijskoj džamiji, koja je jedna od najstarijih u Bosni i Hercegovini.

U Tuzli održan svečani defile 346. generacije Behram-begove medrese, 24.05.2022.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.