open-navfaktor-logo
search
Pandemija
U Turskoj počeo policijski sat tokom vikenda, jučer najviše novooboljelih ikada
Turska je ponovo uvela policijski sat tokom vikenda u skladu sa procjenom rizika u provincijama, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.
03.04.2021. u 08:42
get url
text

Policijski sat počeo je od 21 sat sinoć, ali njegovo trajanje zavisi od provincije.

U nisko i srednje rizičnim provincijama, koje su označene plavom i žutom, policijski sat će biti završen u pet sati ujutro u subotu.

U visokorizičnim provincijama, označenim narandžastom, policijski sat se završava također u pet sati ujutro u subotu, ali ponovo stupa na snagu u 21 sat, sve do pet sati ujutro u ponedeljak.

Za veoma visokorizične provincije, označene crvenom bojom, trajat će bez prestanka do pet sati ujutro u ponedeljak.

Marketi, prehrambene prodavnice, pijace, mesare i prodavnice voća i povrća moći će da rade od deset sati ujutro do 17, a bit će otvorene i za dostavu.

Pekare će također raditi tokom vikenda.

Restorani i slastičarnice bit će dostupni samo za šaltersku prodaju od deset sati ujutro do 20 sati, a dostavu mogu raditi od deset ujutro do ponoći.

U Turskoj je jučer registrovano 42.308 novozaraženih, što je najviše na dnevnom nivou od početka pandemije.

Kategorizacija provincija sa niskim, srednjim, visokim ili vrlo visokim rizikom zasniva se na stopi zaraze i kampanji vakcinacije u Turskoj, koja je započela 14. januara.

Mapa rizika u boji 81 provincije Turske bit će preuređivana svake sedmice u skladu sa rizičnom situacijom, a praksa normalizacije bit će ažurirana svake dvije sedmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.