open-navfaktor-logo
search
Završena vodovodna mreža
U toku rekonstrukcija ulice Senada Poturka Senčija u sarajevskom naselju Dobrinja
Nakon što je u ulici Senada Poturka Senčija u MZ "Dobrinja A" izgrađeno blizu kilometar nove vodovodne i separatne kanalizacione mreže, uslijedili su radovi na rekonstrukciji saobraćajnice dužine 450 metara pored Sportsko – rekreacionog centra sa bazenima Dobrinja, čije se otvaranje očekuje u narednim danima.
22.08.2022. u 13:33
get url
text
Ulica Senada Poturka Senčija

U toku su pripreme za asfaltiranje saobraćajnice, postavljanje tamponske podloge i ugradnja ivičnjaka. U sklopu radova izgrađen je kolektor oborinske odvodnje, te će biti asfaltirana saobraćajnica sa dvije kolovozne trake i pješačkom stazom u dužini od 350 metara, i 100 metara sa jednom kolovoznom trakom i pješačkom stazom. Osim za stanovnike ovog naselja saobraćajnica će biti u funkciji odvijanje saobraćaja do Sportsko – rekreacionog centra sa bazenima Dobrinja.

Navedenim radovima prethodilo je potpisivanje Okvirnog sporazuma između Općine Novi Grad Sarajevo i firme Harysco  Sarajevo o izvođenju radova na rekonstrukciji i izgradnji vodovodne i separatne kanalizacione mreže u vrijednosti od oko 550.000 KM.

U okviru ugovorenih radova izgrađena je separatna kanalizaciona mreža, (fekalna i kišna) DN 300 mm dužine oko 400 metara sa izradom priključaka, ukupne vrijednost radova od oko 345.400 KM.

Nakon izgradnje separatne kanalizacione mreže pristupilo se rekonstrukciji vodovodne mreže, polaganju daktil cjevovoda DN 150 u dužini od oko 500 metara. Kako bi građani ovog dijela naselja Dobrinja imali uredno vodosnabdijevanje, izvršeno je postavljanje privremenog cjevovoda od PHD cijevi za snabijevanje objekata vodom tokom izvođenja radova sa izradom veze na postojeću vodovodnu mrežu. Vrijednost tih radovaje oko 205.000 KM.

Također, u sklopu tih radova izvršeno je i priključenje Sportsko – rekreacionog centra sa bazenima na novoizgrađenu vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Montažni radovi na izradi kanalizacionih i vodovodnih priključaka vršilo je KJKP Vodovod i kanalizacija. Radovi  su se izvodili uz nadzor predstavnika KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, uime krajnjeg korisnika, a uime Općine stručno tehnički nadzor vrši firma Arting BH Sarajevo, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.